7 stappen naar een goede ochtendverzorging

Een goede ochtendverzorging is het begin van een goede dag. Word je ’s ochtends ook wakker met warrig haar, rimpels in je gezicht en kleine oogjes? Maak je onuitgeslapen gezicht wakker met een ochtendroutine die je huid revitaliseert, beschermt en voedt. Zo kijk je weer tevreden in de spiegel en ga je jouw nieuwe dag vol energie tegemoet. Je ochtendverzorging hoeft niet lang te duren, vooral niet als je een vaste routine aanhoudt. Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt op een vaste plaats staat, zodat je ’s ochtends niet misgrijpt. Volg de onderstaande stappen voor een optimale huidverzorging in de ochtend!

Een glas water drinken

Begin de dag goed met een glas lauw water op de nuchtere maag. Voeg hier een halve uitgeperste citroen aan toe voor optimaal effect. Heb je geen verse citroenen in huis of geen puf om te persen? Gebruik dan een paar druppeltjes uit een knijpflesje citroensap.

Je gezicht reinigen

Maak je gezicht ’s ochtends zorgvuldig schoon om onzuiverheden te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen. Kies een product dat je afspoelt met water of kies een crèmereiniger zoals de Cream Cleanse van Medik8. Een crèmereiniger maakt niet alleen schoon, maar laat je huid ook zacht en verzorgd aanvoelen.

Een lotion gebruiken

Met lotion breng je je pH-waarde terug in balans. Doe wat lotion op een watje en dep dit voorzichtig op je huid. Wrijf niet! Hiermee irriteer je de huid alleen maar. Kies ook een
lotion die bij je huid past. Bij de ochtend past een vitaliserende lotion goed, behalve als je een (over)gevoelig huidtype hebt. Gebruik dan een kalmerend en anti-allergeen product. Het beste kun je dan met een huidspecialist overleggen.

Hydrateren en verzorgen

Breng een hydraterende crème aan die bij jouw huidtype past. Gebruik minder dan je nodig hebt en smeer je gezicht niet vol bij je ochtendverzorging. De kans bestaat dan dat je juist je poriën verstopt en je huid niet kan ademen.

Beschermen tegen de zon

Bescherm je gezichtshuid in alle jaargetijden tegen de zon met een zonnebrandcrème of een dagcrème met beschermingsfactor. Medik8 heeft een uitstekende dagcrème met het antioxidant vitamine C en een SPF 30. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Egaliseren van de teint

Gebruik een primer of een kleur corrigerende crème om je teint te egaliseren. Met deze ondergrond blijft je eventuele make-up bovendien langer zitten.

Denk aan je ogen

De huid rond je ogen heeft speciale aandacht nodig. Deze huid is namelijk dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht. Controleer al je verzorgingsproducten. Als de verpakking vermeldt om de huid om je ogen te vermijden, heb je aparte producten voor je ogen nodig.

Advies en producten voor een goede ochtendverzorging

Kom langs bij Beautysalon Meriam voor een exclusieve en ontspannende behandeling, waarbij je huid grondig gereinigd en verzorgd wordt. We geven je ook advies over de producten voor je ochtendroutine. We gebruiken de producten van Medik8. Wil je met deze duurzame productlijn kennismaken? Bestel dan een Medik8 kit met verschillende producten voor een stralende look.