Anti-aging: je kunt niet jong genoeg beginnen

Vrouwen willen zo lang mogelijk een stralende en jeugdige huid behouden. Daar doen en laten ze veel voor, want een mooie en stralende huid krijg je niet zomaar. Dat vergt de nodige tijd en concessies. Huidverbetering gaat hand in hand met een gezonde leefstijl en passende huidverzorging. Hoe je dit precies doet? Je leest het in dit artikel!

Oorzaken huidveroudering

Huidveroudering wordt onder andere veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan zonschade en luchtvervuiling. De mate en snelheid waarmee de huid ouder wordt, hangt ook af van erfelijke factoren. Zit het in de familie om vroeg rimpels te krijgen? Dan is de kans groot dat dit bij jou ook het geval is. Ook je leefstijl heeft invloed op je huidveroudering. Door gezond te eten en voldoende water te drinken behoud je langer je jonge huidje. En zorg ervoor dat je voldoende slaapt!

Later zichtbaar

Huidveroudering wordt pas echt zichtbaar tussen je 35e en 40e levensjaar. Maar wist je dat dit proces al rond je 20e begint? Je ziet het misschien nog niet, maar je huid veroudert dan al wel. Het wordt simpelweg pas later zichtbaar in je gezicht. Rimpels rondom de ogen en mond, pigmentvlekken, droge huid… Allemaal dingen die je ook op late leeftijd het liefst wil vermijden. Het is daarom belangrijk om op tijd te investeren in de verzorging van je huid.

Eat, sleep, drink, repeat

Hiervoor kun je heel veel dingen zelf doen. Een van de makkelijkste én belangrijkste tips tegen huidveroudering is genoeg water drinken. Dit spoelt namelijk de afvalstoffen uit je lijf die voor veroudering zorgen. Ook is het belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. Die gaan vrije radicalen tegen en voorzien je systeem van antioxidanten. En beweeg voldoende. Hiermee haal je de afvalstoffen uit je lichaam, waardoor je huid minder snel verandert.

Anti-aging

Goede huidverzorging komt niet alleen van binnen. Ook van buiten is het belangrijk dat je vanaf jonge leeftijd je huid goed verzorgt en beschermt tegen huidveroudering. Het klinkt misschien onnodig, maar je kunt op je twintigste al beginnen met anti-aging producten. Het is wel belangrijk dat je dan met een milde variant begint. Naarmate je ouder wordt, kun je steeds sterkere anti-aging producten gebruiken.

Beautysalon Meriam

Daarnaast is het aan te raden om regelmatig een bezoekje te brengen aan de schoonheidssalon. In onze salon bieden wij van Beautysalon Meriam bijvoorbeeld chemische peelings aan die de textuur en het uiterlijk van de huid verbeteren. Daarnaast bieden we een breed scala aan professionele behandelingen aan, zoals de Meso-T8 behandeling. Mesotherapie, cryotherapie én LED-lichttherapie in één: deze behandeling maakt het mogelijk! Benieuwd naar de mogelijkheden van anti-aging? Neem gerust contact op!