Pigmentvlekken effectief aanpakken!

Zijn dat sproetjes? Wat gek, je hebt nog nooit sproetjes gehad. Bij verdere inspectie zie je dat dat absoluut geen sproeten zijn, maar pigmentvlekken. Rond je wangen is je huid donkerder en vlekkerig. Maar dát is niet de bedoeling!

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, of hyperpigmentatie, zijn vlekjes die lichter (bij een donkere huid) of donkerder (bij een lichte huid) zijn dan de rest van je huid. Vaak geven ze het gezicht een ouder uiterlijk, doordat ze pal op je neus of wangen zitten. Ook zien mensen ze vaak op hun borst en handen verschijnen. In het merendeel van de gevallen zijn de pigmentvlekken goedaardig. Ze ontstaan doordat je lichaam te veel melanine aanmaakt. Dit pigment is verantwoordelijk voor je haar- en huidkleur. Overmatig melanine kan ontstaan door:

  • (Overmatig) zonnen
  • Hormonen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of door medicijngebruik
  • Huidletsel
  • Ouderdom

Wat kan ik zelf doen?

Er is geen tovermiddel om je pigmentvlekken zomaar te laten verdwijnen. Wel zijn er dingen die je kunt doen om de verdere ontwikkeling van je pigmentvlekken te remmen. Zo kun je het beste een hoge factor zonnebrand smeren, het liefst elke drie uur. “Maar hoe kan dat dan, als ik gezichtsmake-up draag?” Maak kennis met de Brush On Block, een zonnebrand in poedervorm.

Dé oplossing

Wist je dat peelings uitermate geschikt zijn tegen pigmentvlekken? Dit komt doordat ze diep doordringen in de huid. Afhankelijk van de kleur van de pigmentvlekken, het oppervlakte en je huidtype stellen we graag een advies samen. Kom dus nu langs!