Huid verzorgen? Kom eerst achter je huidtype

Gezegend zijn met een probleemloze huid, we willen het allemaal wel. Gelukkig hoef je er niet per se mee gezegend te zijn: je kunt het ook creëren met de juiste producten! Daarbij is het belangrijk om je huidtype te weten. Want geen huid is hetzelfde en dat geldt ook voor de verzorging. In dit artikel vertellen we er graag meer over.

Huidtype 1: de droge huid

Huidtypes zijn te onderscheiden in vier verschillende soorten. Voelt jouw huid trekkerig, broos of ruw aan? Grote kans dat jij kampt met een droge huid. Dit huidtype ontstaat doordat er minder talg wordt geproduceerd dan bij een normale huid. Door het tekort aan talg houdt je huid het vocht niet goed vast en droogt het uit. Bij dit type huid is het dus belangrijk om te hydrateren. Hiervoor zijn een milde gezichtsreiniger en een vette crème wondermiddelen.

Huidtype 2: de vette huid

Het tegenovergestelde van de droge huid is de vette huid. Doordat je poriën zijn vergroot, is er sprake van een teveel aan talgproductie. Dat zorgt ervoor dat je huid veel glimt. Vooral op je neus, voorhoofd, kin en de T-zone. En misschien kamp jij ook wel met vervelende mee-eters of puistjes. Om je vette huid aan te pakken, zijn er luchtige vloeistoffen nodig. Denk aan een serum of gel. Door te exfoliëren met deze producten kunnen je poriën weer ademen en herstelt je huid.

Huidtype 3: de gemengde huid

De bovengenoemde twee huidtypes zijn ook te vinden als combinatie. Dat maakt uiteindelijk het derde huidtype: de gemengde huid. De gemengde huid is te herkennen aan droge wangen, terwijl je T-zone juist glimt. Omdat het een mix is tussen twee huidtypes, heeft het ook verschillende verzorgingsproducten nodig. Kies bijvoorbeeld een product uit dat exfolieert. Maar ook een hydraterende dag- en nachtcrème is een must. Dit vermindert de vetheid en hydrateert de droge gebieden.

Huidtype 4: de rijpe huid

Dit laatste huidtype krijgen we uiteindelijk allemaal mee te maken. De rijpe huid ontstaat door huidveroudering. Je huid wordt door de jaren heen dunner en minder elastisch, waardoor je huid slapper wordt en er rimpels tevoorschijn komen. De verouderingstekenen zijn niet volledig tegen te gaan. Maar ze kunnen wel flink verminderd worden met de juiste producten. Vooral ingrediënten zoals retinol en hyaluronzuur werken goed. Deze zijn te vinden in serums en verschillende soorten crèmes.

Juiste verzorging aanschaffen

Ben jij erachter gekomen welk type huid jij hebt en wil je het graag aanpakken? Bij Beautysalon Meriam staan we klaar voor jou. Je huid behandelen is altijd maatwerk. Daarom is een professionele huidbehandeling zeker geen overbodige luxe. Onze specialisten kunnen jou voorzien van een huidverbeterende behandeling en advies. We gaan kijken welke producten aansluiten op jouw huid en zorgen voor een prachtig resultaat!