Dit kan een peeling voor jouw huid doen!

Iedereen wil een stralende huid. Je dag- en avondverzorging doen al heel veel om je te laten stralen. Maar als je je huid een extra boost wil geven, dan is een peeling een goed idee. Er zijn verschillende soorten peelings. Het hangt af van jouw huidtype en huidconditie welke je nodig hebt. Een specialist kan je hierbij adviseren.

Wat is een peeling?

Of je nu gaat peelen, exfoliëren of scrubben: alle behandelingen hebben hetzelfde doel. Ze richten zicht namelijk allemaal op het verwijderen van dode huidcellen. Waarom is dat zo belangrijk? Hoe ouder je wordt, hoe langer de huid dode huidcellen vasthoudt. Die zorgen op hun beurt weer voor een doffe en vermoeide uitstraling. Als je de oude huidschilfers verwijdert, stimuleer je de huid om zichzelf te vernieuwen. Zo krijg je weer een stralende huid en een verzorgd uiterlijk. Een gladde huid zorgt ook voor een betere opname van je dagelijkse verzorgingsproducten.

Meer voordelen

Maar een peeling heeft nog veel meer voordelen dan een stralende huid. Doordat de huid zich sneller vernieuwd, voorkom je dat de huid gaat zakken en er rimpels en fijne lijntjes ontstaan. Ook pigmentvlekken door zonschade, acne of hormonen worden lichter. En wist je dat een peeling ook helpt bij acne? De chemische stoffen in de peeling versnellen het celdelingsproces, lossen talg op en doden bacterieën.

Hoe vaak neem je een peeling?

Scrubben is een mildere exfoliatie en daarom ook geschikt voor thuis. Dit kun je het beste één of twee keer per week doen. Maar bij een peeling werkt dit net even anders. Een peeling heeft namelijk een meer diepgaande werking en wordt daarom meestal toegepast in salons. Het beste is om dit één of twee keer in de maand te laten doen. Peelings zijn bovendien ook geschikt als een kuur. Binnen korte tijd krijg je dan drie tot vijf peelings, zodat je binnen een aantal weken een zichtbaar stralendere huid hebt.

Welke soorten peelings bestaan er?

De werkzame stoffen in peelings variëren enorm, want geen enkele huid of klacht is hetzelfde. Het bijzondere aan peelings is dat ze daarom ook speciaal op jouw huid kunnen worden afgesteld. Denk hierbij niet alleen aan de concentratie, maar ook aan het soort zuur dat er wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten:

  • Melkzuur is geschikt voor de droge en rijpe huid. Het egaliseert de huid en stimuleert celvernieuwing zonder vocht aan de huid te onttrekken
  • Retinol bevat vitamine A en stimuleert de aanmaak van collageen. Ideaal tegen huidveroudering!
  • Fytinezuur verwijdert dode huidcellen en talg. Het kan worden gebruikt op de meest gevoelige huid.
  • Salicylzuur dringt door tot in de talgklier en werkt ontstekingsremmend. Dit zuur is het beste voor de acnegevoelige huid.
  • Glycolzuur is perfect voor een rijpe, verouderde huid. Het werkt ook goed tegen rimpels.

Beautysalon Meriam

Wil jij een jong uitziende, stralende huid? Kom dan langs bij ons in de salon! Samen kijken we naar de conditie van jouw huid en welke peeling het beste bij jou past. Daarnaast kunnen onze specialisten jou informeren over de beste huidverzorging, zodat jij letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit!