Een goede skincare routine in de avond

Goede huidverzorging is belangrijk om de huid lang mooi en stralend te houden. Veel mensen denken dan gelijk aan een dagcrème, maar een goede skincare routine voordat je gaat slapen is minstens zo belangrijk. Maar waar begin je en hoe weet je of je een passende routine hebt gevonden? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten!

Afvalstoffen

Een goede skincare routine is niet compleet zonder de juiste skincare voordat je gaat slapen. Die avondverzorging kun je beter niet overslaan. Gedurende de dag krijgt je huid veel te verduren. Door airconditioning, verwarming, uitlaatgassen, je gezicht aanraken en zweten komen er een hoop afvalstoffen op het gezicht terecht. Die dringen door tot in de poriën als je je gezicht niet goed reinigt.

Reinigen en verzorgen

De afvalstoffen op je gezicht leiden tot verstoppingen, mee-eters, een valere huid en uiteindelijk vroegtijdige veroudering. En dat terwijl je juist graag jong en fris eruit wil zien! Het is daarom belangrijk om je huid ’s avonds grondig te reinigen en te verzorgen. Hierdoor geef je je huid de kans om zich te herstellen als je slaapt. Gelukkig hoeft een skincare routine niet moeilijk te zijn.

1. Reinigen

Beginnend bij het begin: het reinigen van je gezicht is het allerbelangrijkst. Hiervoor bestaan verschillende opties, zoals gel, schuim, mousse of micellair water. Wil je het écht goed doen? Reinig je huid dan twee keer. Zo weet je zeker dat je al het vuil van je gezicht haalt.

2. Exfoliëren

Door je huid te exfoliëren weet je zeker dat je al het vuil en make-up van je gezicht haalt. Daarnaast verwijder je zo dode huidcellen. Hierdoor krijgt je huid de kans om een nieuwe, schone laag te vormen. Ook zorgt het ervoor dat producten beter worden opgenomen door de huid.

3. Serum

De volgende stap is het aanbrengen van een voedend serum, het liefst met retinol. Dit is hetzelfde als vitamine A en stimuleert de aanmaak van collageen. Ook maakt de huid hierdoor nieuwe huidcellen aan. Het geeft je huid een glanzend en gezond effect en verkleint je poriën.

4. Oogcrème

Voor een frisse oogopslag de volgende ochtend is het belangrijk dat je een goede oogcrème smeert. Zeker als je ogen moe, gezwollen of rood zijn aan het einde van de dag is het belangrijk om de huid rondom je ogen te voeden. Gebruik hiervoor een speciale oogcrème die geschikt is voor de dunne huid.

5. Nachtcrème

Voor de rest van je gezicht is het belangrijk om een goede nachtcrème te gebruiken. Terwijl je slaapt, zorgt deze crème ervoor dat je huid wordt gevoed, verzorgd en gerepareerd. Wist je dat een nachtcrème een hele andere werking heeft dan een dagcrème? Terwijl nachtcrème je huid herstelt, ligt de focus bij een dagcrème op het beschermen van je huid.

6. Schoonheidsslaapje

Een goede skincare routine in de avond wordt gekenmerkt door voldoende slaap. De term ‘schoonheidsslaapje’ bestaat niet voor niets! Voldoende slaap stimuleert de bloedtoevoer naar je huid. Hierdoor wordt je stralend wakker.

Beautysalon Meriam

Een advies van een specialist wijst je op de juiste producten en behandelingen. Het ene product is namelijk de andere niet. Ga daarom niet zelf experimenteren met verzorging en je skincare routine, want dat kan je huid juist verslechteren! Wil je een passend advies over de juiste producten voor jouw huidtype? Neem dan contact op, en voor je het weet slaap jij als een roosje!