Waarom een massage geen luxe maar een must is

Je voelt nog eens aan je schouders en drukt erop. Weer die pijnsteek waar je al een aantal weken last van hebt. Begrijpelijk, aangezien je zoveel ballen tegelijk omhoog probeert te houden. Zowel op je werk, als thuis en in je vriendenkring. Waar blijft de tijd voor jezelf? Een fijne manier om uit de dagelijkse sleur te breken, is een massage! In dit artikel lees je waarom een massage tot de basisbehoefte hoort.

Een massage

Wanneer er over gezondheid wordt gepraat, denken we niet zo snel aan een massage. Het beeld is meer dat het gezien wordt als een extraatje. Dit terwijl een massage echt niet alleen voor de luxe is of de topsporters onder ons. Ook jouw lichaam kan regelmatig een massage gebruiken. Hierbij wordt er systematisch over je huid gewreven, gestreken of gekneed. Lichaamswerk, dat voor veel verschillende voordelen zorgt.

Lichamelijke voordelen

Zodra er een massage toegepast wordt, brengt dat verschillende lichaamssystemen– en delen op gang. Zo verbetert je bloedcirculatie, waardoor je spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen krijgen. Bovendien zorgt een gestroomlijnde bloedcirculatie ervoor dat afvalstoffen sneller het lichaam uitgaan. En dit betekent een fijnere manier van functioneren en geen ‘knopen’ in je spieren. Eventuele gespannen spieren worden soepel. Je lichaam voelt voor jezelf een stuk fijner aan.

Weerstand versterken

Als jij snel vatbaar bent voor een verkoudheid of een griepje, betekent dat je weerstand niet helemaal op peil is. Daarvoor komt een massage ook weer van pas. Door je regelmatig te laten masseren, verbeter je namelijk je weerstand. Dit komt doordat er meer witte bloedlichaampjes aangemaakt worden. En laat dit juist de deeltjes zijn die bacteriën en infecties buiten de deur laten. Ook vermindert je lichaam het niveau van het stresshormoon cortisol, waardoor je immuunsysteem weer versterkt.

Blijer gevoel

Maar zodra het stresshormoon wordt verminderd, heeft dat ook zijn voordelen als jij veel stress ervaart. Je lichaam komt even volledig tot ontspanning, maar ook je geest. Je gedachtes komen even stil te staan, waardoor je meer rust ervaart in je hoofd. Maar niet alleen tijdens de behandeling blijft de ontspanning. De stoffen serotonine en endorfine komen vrij, ook wel de gelukshormonen genoemd. Daardoor blijf je ook na de behandeling een blij en zorgeloos gevoel houden.

Verschillende soorten

Als jij hebt besloten voor een massage te gaan, zijn er allerlei soorten waar je uit kunt kiezen. Bij Beautysalon Meriam bieden wij de klassieke massage en de speciale hotstone-massage. Dit zijn allebei technieken die gefocust zijn op ultieme ontspanning. Kom helemaal tot rust en neem een momentje voor jezelf door een massage te boeken. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op!