Een ochtendroutine voor je huid om iedere dag energiek te beginnen

Voor een prachtig verzorgde huid is een goed ochtendritueel essentieel. Wil je weten hoe je gemakkelijk kunt zorgen dat je iedere dag stralend en energiek voor de dag komt? Ik deel graag mijn advies voor een simpel maar toch haalbare ochtendroutine voor je huid.

1. You snooze, you lose

Nog een paar minuutjes, dan is het pas écht tijd om op te staan… Veel mensen beginnen zo de dag met snoozen. Het is niet alleen prettig om tijdig op te staan zodat je voor je ochtendritueel de tijd kunt nemen, het heeft ook een ander voordeel om de snooze-knop voortaan niet meer te gebruiken.

Wanneer je aan het snoozen bent, schommel je heen en weer tussen slaap en wakker zijn. Deze slaap heeft alleen geen enkel voordeel. Je hebt pas iets aan je nachtrust wanneer je een cyclus van zo’n anderhalf uur afmaakt. Die vermoeidheid kan leiden tot verschillende huidproblemen: een minder soepel huid, grotere kans op irritaties en puistjes en versnelde huidveroudering. Je ochtendroutine begint dus al bij het opstaan!

2. Reinig je huid

Het beste kun je jouw ochtendritueel beginnen met een reiniging van je huid. Door een (eventueel milde) cleanser te gebruiken zorg je ervoor dat alle vuilstoffen van je huid afgespoeld worden. Want ja, ook ‘s nachts verzamelt je huid allerlei vuil en slechte stoffen die de huid aan kunnen tasten. Door je huid eerst te reinigen, zorg je ervoor dat deze stoffen verdwijnen en je met een schone huid de dag begint.

3. Toner en/of serum naar keuze

Nadat je jouw huid gereinigd hebt, is het tijd om deze te verzorgen. Het verschilt per persoon wat hierin een goede keuze is. Toners zorgen ervoor dat het huidoppervlak zich weer op de juiste manier herstelt. Een toner bevat vaak ingrediënten die de huid op de juiste manier kunnen voeden en verzorgen. Ook kan een toner je huid hydrateren. Tegelijkertijd kan het nuttig zijn om een serum te gebruiken: serums bevatten vaak werkzame stoffen in hoge concentratie die jouw huid van de goede stoffen kunnen voorzien. Dit een huidverbeterend efffect. Het beste kun je eerst advies vragen bij de schoonheidsspecialist, die je kan vertellen welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huidtype.

4. Dagcrème met spf

Zodra je jouw huid hebt verzorgd, is het tijd om je huid te beschermen tegen alles wat die nog te verduren gaat krijgen. Dit doe je met een dagcrème. De crème hydrateert de huid en helpt je huid om invloeden van buitenaf af te weren. Zorg ervoor dat je crème ook een spf-factor bevat. De zon kan je huid namelijk ook aantasten, ook in de winter. Hierdoor kan huidveroudering versnellen en kun je last krijgen van rimpels. Oef!

5. Voeding

Heb je al je huidverzorging gehad en heb je jouw make-up aangebracht? Dan is er nog één geheimpje om je huidverzorging mee te ondersteunen: voeding! Je huid gebruikt eigenlijk de allerlaatste restjes die uit voeding overblijven. Wanneer je dus weinig vitamines binnenkrijgt uit je voeding, zul je dit ook op je huid gaan merken. Met supplementen of een gebalanceerd voedingsschema kun je jouw huid nét dat laatste zetje geven die het nodig kan hebben. Vergeet hierbij niet om genoeg water te drinken! Een goede vochtbalans is essentieel om je huid gezond en fris te houden.

Meer advies?

Je kunt altijd bij Beautysalon Meriam terecht om je te laten adviseren en ondersteunen in het verzorgen van je huid. Ook hebben wij verschillende kuren om een gezonde huid te bereiken, zoals het ‘12 Weeks to WOW door Medik8’-programma. Kom nu langs in de salon om het zelf te ervaren: je kunt hier een afspraak maken.