Welke rol speelt vitamine A bij huidveroudering?

Vitamine A en huidveroudering zijn (helaas) geen vrienden. Vitamine A speelt namelijk een belangrijke rol in de strijd tegen huidveroudering. Het vermindert lijntjes, verstevigt de huid en vervaagt ouderdomsvlekken. Je kunt het nuttigen via je voeding, met een supplement of door een vitamine A product rechtstreeks op je huid aan te brengen. Lees in dit artikel hoe je het meest profiteert van de gunstige werking van vitamine A voor je huid!

Wat doet vitamine A tegen huidveroudering?

Vitamine A pakt de strijd tegen huidveroudering op verschillende fronten aan:

  • Het werkt als antioxidant. De stofwisseling is een verbrandingsproces, waarbij afvalstoffen vrijkomen in het lichaam, dus ook in je huidcellen. Een antioxidant ruimt deze afvalstoffen op om schade aan de cellen te voorkomen en te verminderen.
  • Het stimuleert de celvernieuwing. Je krijgt weer een stralend mooie huid!
  • Het voorkomt en repareert UVA-schade. Te veel zon brengt ernstige schade toe aan de huid. Vitamine A helpt bij herstel en huidverzorging.
  • Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Je huid krijgt hierdoor een natuurlijke lift.
  • Het vervaagt ouderdomsvlekken en is daarbij ook nog eens heel effectief voor de handen.

Doordat je huid steviger en elastischer wordt, vervagen fijne rimpeltjes, verdwijnt een onderkin en krijgen wangen en je kin weer vorm. Je teint wordt egaler doordat ouderdomsvlekken verdwijnen en je ziet er weer helemaal fris uit. De gunstige werking van vitamine A bij huidveroudering is overigens geen wishful thinking, maar klinisch bewezen.

Slikken en smeren

Vitamine A in je voeding moet eerst omgezet worden in retinol of een ander retinoïdeproduct. Alleen dan is het effectief voor je huid. Bij de stofwisseling gebeurt deze omzetting in de lever, waarna de retinol gedistribueerd wordt over het lichaam. De huid heeft echter geen prioriteit in dit proces. Breng dus een retinolproduct rechtstreeks aan op je huid om daar plaatselijk de veroudering aan te pakken. Natuurlijk is en blijft gezonde voeding essentieel voor een stralende look.

Welke toepassingen van vitamine A zijn het meest effectief?

Er zijn intussen veel uitstekende retinolcrèmes voor huidverbetering op de markt. Kijk hiervoor in de shop van Medik8 of laat je informeren in beautysalon Meriam. Als je een crème aanbrengt op je huid, dringen echter niet alle werkzame bestanddelen ín je huid. Bij needling of een naaldloze mesotherapie gebeurt dit wel. Dit zijn technieken waarbij je opperhuid klaargemaakt wordt voor een antiverouderingsbehandeling met een serum. De werkzame stoffen van een aangebracht serum dringen dan beter en dieper in je huidcellen door. Lijkt dat je wat? Boek dan nu deze anti-aging behandeling van Meriam of informeer naar het 12 weeks to wow-traject.